Musikfyrverkerier

Musikfyrverkeri, vad är det?

Ett musikfyrverkeri är ett fyrverkeri som in i minsta detalj är planerat för att skjutas i takt till musik. Fyrverkeripjäser som med effekt och ljud går i symbios med musiken gör det hela till en fantastisk och minnesvärd upplevelse för publiken.

Musikfyrverkerier kan skjutas både med vanliga fyrverkeripjäser där pjäserna kreverar med olika effekt på olika höjd i luften och med sceneffekter som vanligtvis används på konserter och är perfekta för att markera tydliga taktslag i musiken. Pjäserna skjuts med fördel från olika positioner på exakta tidpunkter för att få den perfekta tajmingen till musiken. På så sätt blir hela showen mer levande.

Musikfyrverkerier går att skjuta till all sorts musik, från klassiskt till hårdrock. Olika typer av fyrverkeripjäser används till olika typer av musik och skjuts från olika positioner för bästa möjliga effekt. Fyrverkeriet avskjuts naturligtvis elektriskt för bästa tajming med musiken och bästa upplevelse för publiken. Kombinationen gör det hela till en högklassig och mycket uppskattad show.

Musikfyrverkerier i tävlingssammanhang

Musikfyrverkerier är mer vanligt utomlands än i Sverige. Den största och mest prestigefyllda tävlingen i musikfyrverkeri avgörs varje år i Montreal i Kanada, där varje musikfyrverkeri pågår i 30 minuter. Det bjuds på spektakulära shower hela sommaren av de inbjudna företagen från hela världen. 2010 var Kenth från FyrverkeriDesign med i laget som Göteborgs Fyrverkerifabrik (GFF) skickade till Montreal för att representera de svenska färgerna och vi lyckades vinna silver i denna prestigefyllda tävling.

Svenska mästerskapen i fyrverkeri avgörs sedan 2001 i form av musikfyrverkerier. Men det är stor skillnad jämfört med de internationella stortävlingarna och till exempel varar showerna på SM bara i cirka 5 minuter. Även här har Kenth från FyrverkeriDesign vid flertalet tillfällen varit med GFF och vunnit svenska mästerskapen i musikfyrverkeri.

Musikfyrverkeri på konserter

Även på konserter går det att skjuta musikfyrverkerier och då framförallt med sceneffekter. Du har säkert sett hur olika bidrag på melodifestivalen använder sig av sceneffekter, som till exempel flammor, fontäner och jets för att förstärka taktslag och showen som helhet.

Hör gärna av dig så berättar vi mer vad vi kan göra för just ditt evenemang!

Kontakta oss på info@fyrverkeridesign.se eller 0706 – 117 117

fyrverkeridesign - logga svart vit text w160

FyrverkeriDesign AB
info@fyrverkeridesign.se
0706 - 117 117

Fridhemsgatan 15
112 40 Stockholm

Westerbergs gata 3
302 26 Halmstad